El Gato Negro - Geplande evenementen

El Gato Negro - Geplande evenementen

reservaties & info

info@elgatonegro.be

"Voor u geknipt" - Theatersolo, uit het leven gegrepen

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 24 jan, 2018 20:04

Ignace, zeg maar Vos of de late coiffeur stopt ermee!

Vijfentwintig jaar een eigen kapsalon is lang genoeg zeker?

Regie: Eric Meirhaeghe

Acteur: Bart Claeys

Auteur: Eriek Verpale

Aanvang: 20u30 (duur 60min)

Reservatie aanbevolen!!!

El Gato Negro: 050/22 27 33

Bart Claeys: 0476/30 63 24

Tickets: 8€

  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post5

Boekvoorstelling "Naar Andalusië, op het ritme van Flamenco" op maandag 26 juni 2017

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 09 jun, 2017 17:22

Boekvoorstelling door auteur Guido Declercq, oprichter en bezieler van La Barraca, een vzw die talentvolle Flamencoartiesten een podium biedt in de Benelux.

Muzikale omlijsting door Flamencogitarist Alexander Gavilan

Inkom gratis

Aanvang 19.30 uur

Reservatie aanbevolen : El Gato Negro, Breidelstraat 19, 8820 Torhout

050/222733 of info@elgatonegro.be

  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post4

Sedaa, traditionele muziek uit Mongolië - dinsdag 25 april 2017 om 20 uur

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 29 mrt, 2017 08:43

We zijn bijzonder blij dat we Sedaa hier weer op ons kleine podium mogen verwelkomen. Deze band staat immers garant voor een beklijvende avond authentieke Mongoolse nomaden-muziek. De warme melancholische klanken van de traditionele paardenviool, de bezwerende, aangrijpende keelzangen, de melodische rijkdom van de dulcimer, de galopperende ritmes...Met een beperkt akoestisch instrumentarium weet Sedaa een weids, betoverend muzikaal landschap op te roepen dat je geen moment loslaat.

Wie in 2016 hun concert hier meemaakte, weet dat deze muziek je kan raken tot in de diepste vezels van je hart en ziel. Dit is echt een zeldzaam pareltje om niet te missen. www.sedaamusic.com

El Gato Negro, Breidelstraat 19, Torhout

Inkom 14€ - aanvang 20 uur

Graag reserveren tel. 050/22.27.33 of mail info@elgatonegro.be  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post3

Theater in El Gato Negro

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 03 dec, 2016 09:33

TheaterTournee in ’T café op 13/12 in El Gato Negro

hij en zij…

van alle tijden

aantrekken en afstoten…

van alle tijden

Acteurs : Bart Claeys en Tine Van Poucke
Aanvang : 13 december 2016 om 20.30 uur
Tickets : 8€
Reservatie : 050/222733

  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post2

Sedaa, traditionele muziek uit Mongolië - 3 april 2016 om 19 uur

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 20 mrt, 2016 20:08

Toen we zagen dat op Sedaa's Europese tournee nog een blanco avond stond, hebben we meteen contact opgenomen. We werden een paar jaar geleden op een concert van hen compleet overdonderd door de absolute kwaliteit van deze groep. En we zijn bijzonder blij dat we ze hier binnenkort op ons kleine podium mogen verwelkomen. Sedaa staat immers garant voor een beklijvende avond authentieke Mongoolse nomaden-muziek. De warme melancholische klanken van de traditionele paardenviool, de bezwerende, aangrijpende keelzangen, de melodische rijkdom van de dulcimer, de galopperende ritmes...Met een beperkt akoestisch instrumentarium weet Sedaa een weids, betoverend muzikaal landschap op te roepen dat je geen moment loslaat.

Wie hier in februari 2014 het concert van Hosoo & Transmongolia meemaakte, weet dat deze muziek je kan raken tot in de diepste vezels van je hart en ziel. Dit is echt een zeldzaam pareltje om niet te missen.

www.sedaamusic.com

El Gato Negro, Breidelstraat 19, Torhout
Zondag 3 april 2016 om 19 uur
Inkom 14€

Graag reserveren tel 050/222733 of mail info@elgatonegro.be  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post1

Derek stelt zijn CD "Le sel de l'été" voor - zondag 17 april om 17 uur

OptredensGeplaatst door El Gato Negro 16 mrt, 2016 20:18

Derek komt met 3 muzikanten: de gitaristen Hans en Mario zullen door pianist Yves versterkt worden.

Reserveer nu je plaatsen aan 12 € per persoon via bart.devlieger@vives.be. Doe het snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Derek – Le sel de l’été

‘Het zout van de Zomer’… Ook in het Nederlands ronkt deze titel, intrigeert het beeld: de oogst onder de loden zon, de poriën die het niet droog houden, het zout dat stolt in het vale licht van de voorbije zomer in een mensenleven, het tanen van alles wat aan dat leven zin en pit gaf. Diepzinnig… maar het zou ook de titel kunnen zijn van een toch iets lichtvoetiger cd, in het Frans bij voorbeeld: ‘Le sel de l’été’, le nouveau Derek est de nouveau arrivé!.

Na vijf cd’s in het Nederlands opent Derek weer een magnumfles met veertien nieuwe Franse chansons: ‘Le sel de l’été’, zijn 21ste in totaal, een volwassen muzikant is Derek dus ondertussen wel. De vorige Franstalige platen dateren van 1999 (‘Cabaret Sauvignon’) en 2008 (‘Ça va mon ami’) en je kan stellen dat ‘Le sel de l’été’ daarvan een gerijpt verlengstuk is, een volwaardig menu met veel variatie dat het repertoire van Derek opvallend verrijkt.

Derek toont op de fonkelnieuwe cd zijn grote veelzijdigheid, in zijn Franse verzen schuilen naast de vertrouwde romantische melancholie ook humoristische vlagen en kwinkslagen. De zanger-componist aarzelt niet om de registers open te trekken.

Enkele chansons sluiten aan bij de zalige muziekjes van halfweg vorige eeuw: het grappige ‘De nouvelles chaussettes’ en de java/swing jazz van ‘Trou plein de vide’.

Er zijn luisterliedjes pur sang, als ‘Toi’, dat zo op ‘ça va mon ami’ had kunnen staan en en passant de cd titel levert. Wegdromen kan je met ‘Je n’ai rêvé que de toi’, ‘Marie’ en ‘Où es-tu maman?”.

Weer andere nodigen uit tot heupwiegen en zelfs shaken: ‘Le dernier pli’, ‘Si tu ne peux pas’ en ‘Embrasse-moi’ behoren tot die categorie.

Oh by the way, Derek is het rocken nog niet verleerd: ‘Ma bouteille’ en ‘Ça dépend de la touche’ refereren aan de dagen van Derek And The Dirt.

Zo’n fraaie songs verdienden een topcast. Yves ‘Vis’ Meersschaert, sinds 1993 Dereks trouwe muzikale compagnon van in de laatste line up van The Dirt, in Derek & Vis en bij vele andere projecten, speelde niet alleen de piano en het orgel, maar deed ook de gevatte maar rijke productie van ‘Le sel de l’été’.

Deze musici, en lees gerust ‘vrienden’, staan Derek ook nu weer terzijde: Hans Van Oost (gitaar), Mario Vermandel (bas), Luc Vanden Bosch (drums) en Marie-Anne Standaert (trompet, bugel) zijn opnieuw van de partij. Kapinga Gysel (vocaliste Zita Swoon Group, Radio Candip e.a.) zorgt voor de backing vocals en Rony Verbiest (accordeon en bandoneon) geeft aan een paar nummers dat extra pigment.

Een mooie bende jazzcats die stoeien in de tuin van Derek zijn chansons, en niet één die op de bloemen trapt, niet één die ze negeert, nee ze geven de bloemetjes water en lessen de dorst van Le sel de l’été.


Derek - biografie

Derek is een veelzijdige creatieve singer-songwriter die vroeger in de rockband Derek & the Dirt (1989 -1993) zat en die samen met Yves Meersschaert het duo Derek & Vis (1995 -2001) had. “Oh by the way” en “Petit Lapin” waren hun respectievelijke hits. De cd’s van Derek & the Dirt werden geproduced door Thé Lau, Paul Despiegelaere en Patrick Riguelle.

Vanaf 2002 werkt hij onder de naam Derek zowel solo als met verschillende groepsbezettingen zowel in het Frans als in het Nederlands aan nieuwe cd's en treedt daarbij ook op in vele verschillende formules.

Hij deed theatertournees met Kommilfoo, Herman Brusselmans, Warre Borgmans... en zat in “Het Gespuis”, een Gents collectief waarmee ze in een Radio 1-produktie een cd opnamen. Daarin zaten o.a. ook Lieven Tavernier, Bruno Deneckere en Nils De Caster.

In trio met deze laatste twee (Bruno en Nils) speelt Derek ook al sedert 1991 zo goed als jaarlijks Bob Dylan tributeconcerten, in mei 2016 volgt hiervan een laatste clubtournee “Under the Dylan sky”.

In duo met accordeonist Rony Verbiest bracht hij een Nederlandstalige cd uit: “Tingeling”.

Als Derek & Maria maakte hij in 2011 een kleinkunstplaat “Het wonder is volbracht” met zangeres-violiste Greet Van Cromphaut.

Voor Place Musette op de Gentse Feesten doet hij in samenwerking met Uitbureau al sedert 2007 de programmatie onder de noemer ‘Les amis de Derek”. Aanleiding hiervoor was zijn tweede Franstalige cd “Ça va mon ami”. Hij treedt er vaak zelf op met verschillende muzikale vrienden en speelt er jaarlijks met orkest een Bal Musette met Rony Verbiest op accordeon.

Ook poëzie/literatuur boeit Derek. Getuige hiervan zijn twee zelfgepende boekjes met verhalen en gedichten, “Blij met een beetje zon” (2001) en “16” (2005).

Hij zette ook teksten van Charles Bukowski, Allen Ginsberg (Howl) en Louis Paul Boon op muziek en deed er verschillende concerten mee.

In 2015 waren er de jubileumconcerten “25 jaar Derek” met in de band ook voor het eerst zijn zoon Vito op piano en gitaar.

Dit jaar deelde hij vaak het podium van verschillende clubs met mondharmonicaspeler Steven De bruyn. Onder de naam “Stevo & Derek” spelen ze in 2017 een tournee “Just the two of us” .

Derek werd onlangs ook uitgenodigd door Kommilfoo voor de Radio 1 Sessies die doorgingen in het Zuiderpershuis op 17 november 2015.

Het nieuw Franstalige album "Le sel de l'été" komt uit in januari 2016

Nog meer biografie-details kan je terugvinden op : www.derekmusic.be/bio  • Reacties(0)//blog.elgatonegro.be/#post0